Ügyes marketing kezdeményezés a Balaton északi partján

Ingyenes térségi közlekedéssel lassítják a rohanó turistákat a Balaton hét településén. Az új turisztikai kedvezménykártyával nemcsak ingyen buszozhatnak, de olcsóbban mehetnek múzeumokba és strandra is.

A kártyát minden turista ingyen kapja a szállásadójánál.
A Balaton Best Card (BBC) térségi turisztikai kedvezménykártyát minden vendég ingyenesen kapja
szállásadójánál. A kártyával ingyen utazhat a BALATON VOLÁN feliratú, helyközi járatokon
Balatonfűzfő és Tihany között, valamint a füredi helyi járatokon, és olcsóbban nyílnak meg a strandok
kapui is a kártyatulajdonosok előtt.

Az első négy napban ugyanis mindenkinek 40% kedvezmény jár a belépő árából, de aki négy napnál többet tartózkodik a Best térségben, az ingyen mehet fürdőzni is – közölte Semsei Sándor, a Balatoni Riviéra Egyesület elnöke, a Balaton Best társelnöke. Mint mondta: egy-egy család egy hét alatt, akár 20-30 ezer Ft-ot is megspórolhat kiadásaiból, hiszen a BBC kártyával nemcsak a strand és a busz lehet ingyenes, de 10-25% kedvezményt ad több múzeum, élménypark és étterem is.

A BBC-kártyával a helyi turisztikai szakemberek a megtakarítások mellett azt szeretnék elérni, hogy a Balaton partján egy kicsit lelassulhassanak az emberek. Tegyék le autóikat, hagyják a megszokott stresszt otthon, szánjanak magukra és szeretteikre több időt. Sétáljanak el egy-egy nevezetességhez, gyönyörködjenek a táj szépségeiben, a part végigrohanása helyett üljenek be egy kávézóba, beszélgessenek, vagy nyugodtan igyanak meg egy pohár bort. A hét település a kártya-rendszer bevezetése előtt számos működő nemzetközi mintát vizsgált meg és az ott szerzett tapasztalatokat ötvözték a Balaton nyújtotta lehetőségekkel.

Európában reneszánszát éli az erős belső igényt követő slow turizmusnak nevezett lassabb tempójú utazásfilozófia. A hét balatoni település most ezzel a turisztikai filozófiával szeretne több vendéget csalni a tó partjára. Hasonló rendszerrel legközelebb a Fertő-tó partján találkozhatunk, annak is az ausztriai oldalán.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *